Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave pripremila je "NUM zimske igre", bogat program aktivnosti za naredna dva mjeseca u sklopu kojeg će se održati nekoliko događaja s ciljem upotpunjavanja slobodnog vremena mladih, ali i onih nešto starijih, sa šireg područja. Više o samim aktivnostima možete pronaći u nastavku ili na FB eventu.

 

Petak, 18. prosinca – Natjecateljske igre
Natjecateljske igre gdje će sudionici morati pokazati spretnost, brzinu, snalažljivost, ali i hrabrost. Ukupno 10 igara, kao što su neboder, mehaničar, daltonist i voćna igra, za ekipe sastavljene od četiri člana zagrijat će atmosferu u lepoglavskom Domu kulture. Maksimalan broj ekipa je osam, a prijaviti se možete na linku. Organizaciju ovog događaja potpomažu Matteo pizzeria te Cvjećarna i voćarna Bagrem iz Lepoglave. 

Nedjelja, 27. prosinca – Božićni kviz
Božićno izdanje Quiz night-a koji plijeni veliku pozornost za vrijeme Jailhouse festivala. Pripremljeno je skraćeno izdanje kviza, ali natjecateljska napetost i borba za prestiž ostaju na vrlo visokoj razini. Osim vječne slave, za najbolje su pripremlje nagrade sponzora. Broj ekipa je ograničen na 10, a prijaviti se možete na linku.

Nedjelja, siječanj – Zimske radosti
S prvim snijegom dolazi vrijeme i za veliki snježni okršaj u lepoglavskom parku. Strateška bitka u popularnom grudanju i natjecanje u kreiranju najvećeg snjegovića igre su u kojima će, osim standardnih ekipa, vještine odmjeriti  i „obiteljske“ ekipe sastavljene od roditelja i djece. Budući da je nemoguće predvidjeti trenutak kada će u naša mjesta stići snježni pokrivač, organizatori će termin ove aktivnosti odrediti naknadno.

Petak, 22. siječnja – Izložba novčanica i kovanica
Kulturni i edukativni dio upotpunit će izložba kovanica i novčanica iz dvadesetak svjetskih zemalja. Izložba se priprema u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivana Belostenca Lepoglava, a otvorenje je planirano za 22. siječnja sljedeće godine.

Petak, 12. veljače – Ljubavni test
Cijelu priču ovog programa zaključit će veliki ljubavni okršaj dva dana prije Valentinova. Parovi, ili potencijalni parovi, imat će priliku pokazati koliko dobro poznaju svog partnera, ali i suprotni spol općenito.  
Za sve aktivnosti organizatori su pripremili vrijedne nagrade sponzora.


Cijeli program provodi se u sklopu projekata Info-centra za mlade Lepoglava, financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, i Next Step, financiranog od strane Europske komisije u sklopu Erasmus+ programa.  
Pozivamo sve koji žele doprinijeti provedbi ovog programa u praksi da nam se jave te se priključe organizacijskom timu. Javiti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u inbox na FB stranici Nezavisne udruge mladih.
Isto tako, pozivamo sve koji imaju ideje oko dodatnih aktivnosti koje se mogu organizirati da nam se jave s ciljem pripreme još boljeg programa.