1280px Erasmus Logosvg

Novu godinu nastavljamo u svom ritmu. Odobren nam je novi projekt Erasmus+ programa uz financijsku potporu u iznosu od 16.275 €.

 

Riječ je o razmjeni mladih pod nazivom „Learn from past, build the future“ čije će se glavne aktivnosti provesti u ožujku ove godine u Šibeniku te će na njima sudjelovati 30 mladih ljudi iz šest europskih zemalja i to iz Slovenije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Mađarske i Hrvatske.

Tema razmjene bit će učenje te prihvaćanje prošlosti s posebnim fokusom na analizu komunizma kako bi se u što većoj mjeri razumjela današnja situacija i društvo u cjelini te kako bi se stvarala podloga za bolju budućnost. Uz navedenu temu, nastojat će se obraditi tema aktivnog građanstva koje postaje sve veći problem, a mladi su demotivirani, nezainteresirani te se u velikom broju slučajeva ne osjećaju kao dio društva, odnosno lokalne zajednice.

Novosti o radu Udruge i aktivnostima možete pronaći na službenoj web ili Facebook stranici Nezavisne udruge mladih ili na Instagram profilu - https://www.instagram.com/num_lepoglava/?hl=hr.