1

U novu smo godinu ušli i uz novo izdanje aktivnosti NUM Bonker games u sklopu koje su se igrale razne društvene igre, igre na playstationu i retroigre na Raspberry PI mikroračunalu.

 Da to ne bi bilo sve, ovog smo puta za posjetitelje pripremili i iznenađenja. Riječ je o društvenim igrama koje su izradili sudionici Erasmus+ projekta pod nazivom "ActiveOpoly" koji je Nezavisna udruga mladih provodila u studenom prošle godine. 

Posjetitelji ove aktivnosti imali su prilike okušati se u dvije edukativne igre pod nazivom Evadera i Sexcitement. Evadera je verzija popularnog Escape rooma koja dolazi u obliku društvene igre, a cilj je riješiti niz zagonetki i izazova kako bi se otkrilo konačno rješenje. Igra obrađuje temu aktivnog građanstva pa se tako u raznim izazovima mogu pronaći i mozgalice koje zahtijevaju promišljanje o navedenoj temi te se na taj način mogu naučiti novi pojmovi, saznati zanimljive informacije i sl.

S druge strane, Sexcitement je zabavna, ali i poučna kartaška igra pomoću koje se mladih upoznaju s različitim pojmovima vezanima uz spolnost, poput spolno prenosivih bolesti, seksualnog uznemiravanja, korištenja zaštite i sl. čime se radi na podizanju svijesti mladih o navedenoj temi i prevenciji mogućih neželjenih ponašanja i situacija. 

Naravno, playstation je ponovno privukao veliku pažnju mlađe publike, a retroigre poput popularnih tenkića iz igre "Battle city" zaokupio je pažnju nešto starije generacije. Sve u svemu, svi su uživali u novom izdanju aktivnosti NUM Bonker games, a nova izdanja slijede uskoro.

Prati nas i na Facebooku te Instagramu kako ne bi propustio najnovije informacije o aktivnostima koje te uskoro očekuju! 

ozio_gallery_jgallery