Learn from past build the future 1

Pred nama je novi Erasmus+ projekt, a riječ je o razmjeni mladih pod nazivom „Learn from past, build the future“ koja će se od 11. do 19. 3. održati u Šibeniku.

Na razmjeni možeš sudjelovati i ti, a traže se četiri mlade osobe u dobi od 13 do 30 godina koje žele upoznati mlade iz različitih krajeva Europe, družiti se, zabavljati, a usput i mnogo toga naučiti. Da bi stvar bila još bolja, troškovi puta te smještaja i hrane u potpunosti su pokriveni!

Prijave su otvorene do 23. 2. preko obrasca - https://docs.google.com/…/1FAIpQLSduclI97LpdpTJ36p…/viewform, a odabrani sudionici bit će kontaktirani u vrlo kratkom roku.

Tema razmjene bit će učenje i prihvaćanje prošlosti s posebnim fokusom na analizu komunizma kako bi se u što većoj mjeri razumjela današnja situacija i društvo u cjelini te kako bi se stvarala podloga za bolju budućnost. Uz navedenu temu, nastojat će se obraditi tema aktivnog građanstva koje postaje sve veći problem, a mladi su demotivirani, nezainteresirani te se u velikom broju slučajeva ne osjećaju kao dio društva, odnosno lokalne zajednice.

Na razmjeni će sudjelovati ukupno 30 mladih ljudi iz šest europskih zemalja – Slovenije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Mađarske i Hrvatske.

Potrebno je samo malo hrabrosti i slobodnog vremena, a nezaboravna iskustva su garantirana.